eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Storcz Botond: Az olimpiai számokra fókuszálunk

Szerdán utazik el Moszkvába az Európa-bajnokságra a magyar kajak-kenu válogatott. Az is eldőlt, hogy az aranyéremre esélyes női négyes milyen összeállításban szerepelhet az orosz fővárosban és nagy eséllyel a riói olimpián. Erről Storcz Botond vezetőedző beszélt az InfoRádióban.

„A csütörtöki nap folyamán végigpróbáltuk a lehetséges négyes variációkat. Ebben egyértelműen az látszott, hogy Kozák Danuta, Szabó Gabriella, illetve Csipes Tamara mellett Fazekas-Zur Krisztinával működött a legjobban a négyes, így Fazekas-Zur Krisztinával indul a négyes az Európa-bajnokságon” - mondta Storcz Botond, a magyar felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője.

Hozzátette: az olimpiai csapathirdetés az Európa-bajnokság után várható.

„A férfi és női négyes versenyszámokat még szeretném tesztelni, ott még változhat a csapat. A női négyes esetében végigpróbáltuk a lehetséges variációkat, magyar részről ez a legjobb négyes, férfi négyes ebben az összetételben nemzetközi versenyen pedig most fog először rajthoz állni” - fogalmazott a szakvezető.

Storcz Botond elmondta, minimális az esélye annak, hogy a riói olimpiai csapatba még férfi kajakozók kerüljenek, hiszen a hazai válogatás lezárult.

„Abban az esetben még írhatok ki új válogatót a férfi négyesben, ha az Európa-bajnokságon nem teljesítünk jól. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem lehet egzakt módon megmondani, de mindenképp fontos, hogy ott milyen helyen szerepelünk, milyen ellenfeleket verünk meg és kik azok, akik ott lesznek a nemzetközi mezőnyből” - hangsúlyozta a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.

Storcz Botond hozzáfűzte: a válogatott gerincét az olimpiai csapat alkotja és elsősorban az olimpiai számokra fókuszálnak.

„Azt szeretném, ha az olimpiai számokban lennénk eredményesek és ott legyen minél több érmünk” - mondta Storcz Botond a magyar felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×