eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kovács: Ha a pólósok hozzák a formájukat, olimpiát nyernek

A magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerheti az olimpiát - mondta az InfoRádiónak Kovács István, a Honvéd csapatának korábbi vezetőedzője, miután a magyar együttes 8-5-re győzött Spanyolország ellen. Az Euroliga- és BEK-győztes szakember hozzátette: a legnagyobb riválisok közül a horvátok tűnnek erősebbnek, a szerbek pedig mintha eddig gyengébben teljesítenének a játékokon.

Várható volt, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz a spanyolok elleni, akik ugyancsak szerették volna megszerezni a csoportelsőséget, ennek megfelelően kezdődött a meccs - mondta az InfoRádiónak Kovács István vízilabdaedző.

A szakember hozzátette: a jó formában játszó magyarok fokozatosan felőrölték az ellenfél erejét. A háromgólos különbség elég lehet ahhoz, hogy Kemény Dénes tanítványai a csoport élén végezzenek.

A magyar válogatottban sok a klasszisjátékos. Ahhoz, hogy a csapat az ilyen kemény meccseket is megnyerhesse, közülük háromnak, négynek az átlag felettit kell nyújtania - magyarázta Kovács István, aki szerint a spanyolok ellen nagyon jól védekezett a magyar együttes.

A klasszisok teljesítménye alapvetően meghatározza a válogatottét; ha jól játszanak, csapattársaik is képesek átlendülni a holtpontokon - fűzte hozzá az edző.

A szakértő abban bízik, hogy a magyar válogatott megnyeri az olimpiát, ha az utóbbi két meccsen mutatott formájukat hozzák a játékosok. Kovács István úgy véli, nem elsősorban a szerbektől, most inkább a horvátoktól kell tartani a továbbiakban.

Ha a teljesítmény nem változik, és mindenki hozza a legjobb formáját, olimpiát nyerünk, hiszen összeállt a csapat - jegyezte meg a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×