eur:
388.37
usd:
360.43
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Várhidi Péter: "Bosszankodni fölösleges"

Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint nem bírálni, hanem értékelni kell Dzsudzsák Balázs bátor, látványos játékát, még ha a Debrceen támadó középpályása olykor nem is a legjobb megoldást választja. A szakvezető erről a magyar labdarúgó-válogatott bosnyákok ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezője után beszélt az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

Van önben hiányérzet?

Nem mondhatnám. Egy győztes meccs után nem is érdemes a hibákon, a kihagyott gólhelyzeteken rágódni. A következtetéseket persze le kell vonni, de bosszankodni fölösleges.

Mennyiben tekinti a mostani meccset az olaszok elleni siker folytatásának?

Bizonyos szempontból az volt. Most is bátran játszottunk. A világbajnok ellen sikeres második félidőt zártunk, majd a bosnyákokat szintén megpróbáltuk lerohanni.

A legtöbb szakértő mégis a második félidei játékot látta jobbnak, ahogy az olaszok ellen is.

Mindkét meccsnek más volt a koreográfiája. Az olaszok ellen biztonságos, fegyelmezett védekezéssel kellett kezdenünk, később jött meg a csapat önbizalma. A bosnyákok ellen már nekünk is volt veszítenivalónk. Az első félidőt elidegeskedték a játékok, az akarás megvolt, a precizitás hiányzott, majd a második játékrészre javult fel a társaság.

Milyen hibákat jelzett a szünetben a játékosainak?

Elsősorban a középpályás védekezésünk volt túl nyitott, sokat kockáztattunk, minden labdát meg akartunk játszani, kivárás helyett kapkodtunk.

Az értékelések Fülöp Márton játéka mellett a Gera Zoltán, Feczesin Róbert, Dzsudzsák Balázs trió támadásait és Vass Ádám labdaszerzéseit emelik ki.

A támadók játéka mindig látványosabb, könnyebb kitűnni. Ha valakinek 10 cseléből három sikerül, arra már emlékszik a közönség. Másnál is láttam átlagon felüli teljesítmény, csak nem volt olyan látványos.

Dzsudzsák Balázst azért kritizálták is túlzott lövési kedve, néha öncélúsága miatt.

Magamat bírálnám, ha Dzsudzsák játékára rosszat mondanék. Én biztattam, hogy bátran cselezzen, nyugodtan lőjön. Húszéves játékosról van szó, bőven fejlődhet még, idővel egyre jobban érzi majd, hogy mikor kell lőni, mikor passzolni, mikor cselezni. Az elmúlt években rendkívül sok volt az alibipassz, a kockázatkerülés a magyar futballban, egy ilyen a fiatal csapatnál inkább örülni kell, hogy bátran, látványosan mer támadni, ebből lehet építkezni.

Sokáig nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen szerdán Törökország vendége lesz a magyar válogatott. A törökök hosszú idő után most játszhatnak újra otthon, ráadásul a szombati Málta elleni 2-2-es döntetlen után. Mennyire tüzelheti fel a riválist ez a kínos eredmény?

Hihetetlen módon, de semmilyen eredmény nem kedvezett volna nekünk a máltai meccsen. Ha nyertek volna, akkor hatalmas kijutási eséllyel és határtalan önbizalommal készülhettek volna a szerdai meccsre. Így viszont kénytelenek győzni ellenünk, ha szerepelni akarnak az Eb-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×