eur:
389.56
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Capello már csak néhány percig a Real Madrid edzője

A Marca című madridi sportnapilap értesülése szerint nem hivatalosan a vezérkar már értesítette a Kínában vakációzó olasz edzőt a menesztéséről. Az igazgatótanács délben ül tárgyalóasztalhoz, hogy döntsön az új vezetőedző személyéről. A lap biztosra veszi Bernd Schuster kinevezését.

Az előző hét végén, a Getafe utolsó - a spanyol országos kupa döntőjében vívott - mérkőzése előtt még szócsata dúlt a Real Madrid és a fővárosi déli részén fekvő Getafe csapatának elnöke között.

Ángel Torres napokon keresztül hangoztatta, minden létező fórumon feljelenti a "királyi klubot", ha beigazolódik, hogy Bernd Schuster már márciusban előszerződést írt alá az egyesülettel.

A két elnök sokáig nem is beszélt egymással, majd a madridi sportnapilapok slágertémája lett, hogy a Brunetében rendezett kölyökfutball-tornán legalább szót váltottak egymással.

Zöld út Schusternek

Ángel Torres még akkor is azt hangoztatta, a Getafénél szerződésben lévő Schuster távozását nem fogja megkönnyíteni.

Alkalmasint nem fog kiderülni soha, melyek voltak a meggyőzés eszközei, hatódjunk hát meg a szív szavától: az egyébként a Real Madrid pártoló tagjaként is ismert Getafe-elnök szerdán zöld utat engedett Bernd Schusternek.

Bár a német edző a Getaféval kötött szerződésében szerepelt egy pont, mely szerint köteles 400 000 eurót, körülbelül százmillió forintot fizetni, ha felbontja a kontraktusát, Ángel Torres ettől is eltekintett.

Nagyszerű munkája miatt nem büntetik

Immár mondhatjuk úgy: pontosabb lett volna úgy fogalmazni a szerződésben: köteles 400 ezer eurót fizetni - kivéve, ha a Real Madridhoz távozik. Torres elnök egyébként Schuster nagyszerű munkájával indokolta, hogy lemond az összegről.

Mindazonáltal a Getafe elnök abban is bízik, hogy segítőkészségéért cserébe segítőkészséget kap majd a Real Madridtól, s a bajnokcsapat átengedi kölcsönbe néhány, kevés szerepet kapó fiatal játékosát.

Ramón Calderón elnök korábban kijelentette, a Madrid csak akkor tárgyal majd Bernd Schusterrel, ha az edző már nem áll szerződésben a Getaféval. Aligha képzelhető el, hogy a német edző a két szék között a pad alá essen...

A jogászoké lesz a főszerep

Az igazgatótanács ma délben ül össze, hogy döntsön az edzőkérdésben. Bernd Schuster szinte biztos befutó - az ellenben nem biztos, hogy be is jelentik hivatalosan az edzőváltást. Innentől kezdve ugyanis a jogászoké a főszerep.

Az AS szerint csak július másodikán, hétfőn bontják majd fel Capello szerződését, mert így az olasz edző csak egyéves kompenzációra tarthatna igényt.

A június közepén csapatával az egyesület történetének 30. bajnoki címét nyerő olasz korábban azt mondta, elküldése esetén minden egyes neki járó centre igényt tart a Real Madridtól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×