eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Unsplash.com

Metuscope – négy filmfesztivált von össze és kínál ingyenesen a Metropolitan Egyetem

Új formában rendezi meg péntektől a Budapesti Metropolitan Egyetem az idei Metuscope Filmszemlét. A kétnapos fesztivál helyszíne a Corvin mozi lesz, ahová a belépés díjtalan.

Idén megújult formában rendezik meg a Metuscope Filmszemlét, ahol a Budapesti Metropolitan Egyetem legkiemelkedőbb diplomamunkái és vizsgafilmjei mellett animációs rövidfilmek és kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket.

„Négy különböző filmszemléből áll az új eseménysorozat, az elmúlt nyolc évben külön rendeztük meg az Animascope, a Cinemascope, a Futuroscope és a Metuscope filmszemléinket. Ez tulajdonképpen azt jelentette, hogy az animációs alkotó hallgatóinknak volt külön filmszemléjük, és a filmes és televíziós diplomásainknak is volt külön filmszemléjük, a Futuroscope pedig a média-dizájn szakon diplomázó hallgatóinak volt a filmszemléje; a Metuscope az előző évben egy tíz napon át tartó online filmszemle volt, idén ezt a négy egymástól elkülönülő brandet hoztuk egy kétnapos minifesztivál keretében létre” – mondta az InfoRádióban Csizmadi Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának dékánja.

A fesztiválon megtekinthetők a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának kisjátékfilmjei, valamint műsorra tűzik a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum különleges animációs rövidfilm-válogatását a 110 éves magyar animáció tiszteletére.

„Ez egy teljesen ingyenes rendezvény, csak a megnyitó zárt körű. Főleg a szombati napot tudom ajánlani, mert ott már kora délutántól elindulnak a vetítések, illetve kerekasztal-beszélgetések, amelyekbe be tudnak kapcsolódni az érdeklődők” – tette hozzá Csizmadi Péter.

A Metuscope Filmszemle részletes programja a Budapesti Metropolitan Egyetem honlapján olvasható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×