eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Oscar-díj: papírforma-győzelmek a "királykategóriában"

Az Oscar-díjátadón mindenhol papírforma győzelem született a legfontosabb kategóriákban - tudatta Dudás Viktor. A VOX magazin főszerkesztője az InfoRádióban elmondta: folytatódott az elmúlt évek trendje, és erősödik a nemzetközi befolyás. A filmkritikus szerint a Maestro kimagaslik a nemzetközi mezőnyből, de Európából nem könnyű lobbizni.

A "királykategóriában" mindenhol papírforma győzelem született az Oscar-díjátadón, talán csak az számít meglepetésnek, hogy Eddie Murphy nem kapta meg a legjobb férfi mellékszereplő díját - mondta el Dudás Viktor az InfoRádióban.

A VOX magazin főszerkesztője szerint Alan Arkin is megérdemli az Oscart, de úgy vélekedett, Eddie Murphy összetettebb alakítást nyújtott a Dreamgirls-ben. Hollywood nehezen bocsát meg Eddie Murphynek, aki a Dr. Dolittle és a Bölcsek kövére filmekkel nem lopta be magát a kritikusok szívébe - tette hozzá a filmkritikus.

A legnagyobbat a Dreamgirls bukta

Dudás Viktor elmondta: a legnagyobb csalódást a Dreamgirls című film jelenthette az alkotóknak, hiszen nyolc jelölése után csupán kettő kevésbé fontos díjat zsebelt be. Emlékezetessé teszi az estét, hogy Martin Scorsese A tégla című filmjéért megkapta a legjobb film és a legjobb rendezés díját - hangsúlyozta a VOX magazin főszerkesztője.

A legjobb rövid animációs film kategóriában jelölt Maestro kimagaslik a nemzetközi mezőnyből, de nem könnyű Európából lobbizni az akadémiai tagoknál - vélekedett Dudás Viktor. Hozzátette: a közeljövőben nem várható, hogy egyszerre két magyar jelöltért is izgulhassunk a díjátadón.

A szakújságíró hangsúlyozta: folytatódott az elmúlt évek trendje az Oscar-díjátadón, míg a jelölések és a díjazottak névsora is azt mutatja, hogy erősödik a nemzetközi befolyás az Amerikai Filmakadémia elismeréseiben.

Dudás Viktor hozzátette, hogy világszerte beszélnek Hollywood ötletességének elvesztéséről, és talán ezt próbálják meg kompenzálni a külföldi művészek "beengedésével".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×