eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

A motorosokra is rászálltak az osztrák rendőrök

Március elseje óta hatályos az osztrák KRESZ szigorítása.

A rendőrök perceken belül elfogtak két gyorshajtót Lilienfeld körzetben (Alsó-Ausztria): az egyik motoros 160 km/órával – a megengedettnél több mint kétszeresével – haladt, a másik pedig csaknem 140 km/órával. Mindkét esetben elvették a jogosítványt - írja az autoszektor.hu. a Kronen Zeitung cikkére hivatkozva.

Péntek délután a megengedett 70 km/h helyett 160 km/órás sebességgel haladt egy motoros St. Veit an der Gölsenben, Rainfeld közelében. A fiatal gyorshajtó egy ellenőrzés keretében került a rendőrség hálójába a Lilienfeld járásban. A 24 éves férfit a helyi rendőrök állították meg. Jogosítványát bevonták, a motorkerékpárt elkobozták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk minden korábbinál súlyosabb büntetés vár a száguldókra Ausztriában. Aki túllépi a sebességhatárt, nemcsak magas bírsággal vagy jogosítványának elkobzásával kell számolnia, hanem járművének is búcsút inthet – akár véglegesen is.

Az osztrák KRESZ legújabb módosítása szerint, amely március elsején lépett életbe, a gyorshajtók járművei nem csupán elkobozhatók, hanem akár el is árverezhetők. Az új szabályok szerint annak a sofőrnek, aki a lakott területen a megengedett sebességet legalább 80 km/órával túllépi – tehát egy normál városi útszakaszon 130-nál gyorsabban hajt, akkor az autóját azonnal elkobozhatják és el is árverezhetik – természetesen szabálysértési bírság mellett. Ugyanez a szankció érvényes az autópályákon száguldozókra: ott az veszíti el a kocsiját, aki a megengedett sebességet 90 km/órával lépi túl, azaz legalább 220-szal repeszt a sztrádán.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×