eur:
388.69
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Alkalmazásokat tüntetett el az Apple

Az Apple amerikai informatikai óriáscég a kínai hatóságok kérésére december 23-án kivette a The New York Times elérését lehetővé tevő appot a mobilalkalmazásait kínáló áruház, az iTunes store Kínában elérhető választékából - közölte a Reuters hírügynökséggel az amerikai liberális napilap egy szóvivője.

Erről a lapban is hírt adtak, hozzátéve, hogy a The New York Times (NYT) angol és kínai nyelvű applikációját egyaránt eltüntette a mobilalkalmazásait kínáló áruház felületéről az Apple.

"A kínai hatóságoknak az alkalmazásunk eltávolítására irányuló kérése részét képezi annak a szélesebb körű törekvésüknek, hogy elérhetetlenné tegyék a kínai olvasók számára a The New York Times Kínáról adott független tudósításait" - mondta a Reutersnak Eileen Murphy, a lap szóvivője. Murphy hozzátette, hogy az Apple-t arra kérik, vegye újra fontolóra a döntését.

A NYT híradása szerint a pekingi kommunista kormány 2012 óta blokkolja lapjuk weboldalait, miután cikksorozatot közöltek a Ven Csia-pao akkori kínai miniszterelnök családja által felhalmozott vagyonról.

Az ügyről az Apple szóvivője, Fred Sainz azt mondta: a kínai hatóságok velük csak annyit közöltek, hogy a The New York Times mobilalkalmazása "sérti a helyi jogszabályokat".

A külföldi sajtó több más applikációja, köztük a Financial Timesé és a The Wall Street Journalé továbbra is letölthető az iTunes áruházából - írta a NYT.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 2-1

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A második félidőben a Bayern szerzett vezetést, de ezután felpörgött a Real Madrid, volt visszavont gól, VAR-vizsgálatok, a mérkőzés vége előtt kicsivel pedig már figyelmeztetni kellett a szurkolókat, szinte az egész stadion felállt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×