eur:
389.05
usd:
360.75
bux:
68425.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb leépítés a legnagyobb közszolgálati médiumnál

A BBC vezetése 2.500 munkahelyet szüntet meg, és eladja londoni televíziós központját.

A létszámleépítés elsősorban a hírszerkesztőségeket és a televízió műsorkészítő részlegeit érinti.

A BBC minden részlegében egymást érik az értekezletek, az alkalmazottaknak magyarázzák el, hogy miért van szükség jelentős költség megtakarításra, tehát elsősorban a létszám leépítésre.

A brit közszolgálati tévé- és rádiótársaság 2 milliárd font (718 milliárd forint) tartozást halmozott fel, elsősorban az előfizetési díjak csökkenése miatt.

A vezetés egyszersmind közölte, hogy mivel új munkahelyek is létrejönnek, a leépítés 1.800 embert érint valójában. A szakszervezet sztrájkot helyezett kilátásba.

A BBC televízió 10 százalékkal kevesebb műsort fog előállítani, több lesz az ismétlés, bár a főszerkesztők ígérik, hogy ez nem jár majd a minőség visszaesésével.

A leépítés legnagyobb vesztesei a vidéki szerkesztőségek, 600 főt kell elbocsátaniuk. A hírszerkesztőségek 400 főt, a riport és dokumentum stúdiók 500 főt veszítenek. A sportosztályok csak húsz embert.

A BBC vezérigazgatója, Mark Thompson már 2005-ben meghirdette a cég egészét érintő takarékossági programját, amelynek keretében az akkori, 27 ezer fős alkalmazotti állományt 14 százalékkal csökkentették.

A BBC, amelynek sem tévé-, sem rádióműsoraiban nincs reklám, kizárólag a háztartásonként jelenleg évente 127 fontos - összesen mintegy 3,8 milliárd fontnyi (1.400 milliárd forint) - éves előfizetési díjból, valamint ismeretterjesztő, dráma- és egyéb saját produkcióinak külföldi értékesítéséből él.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×