eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fekete egyenruhás banda fosztogat Dél-Szerbiában

Dél-Szerbiában a Macedónia és Görögország felé tartó autósokat álarcos és állig felfegyverzett bandák állítják meg, és fosztogatják. Vasárnap a szerb rendőrség a koszovói határ közelében tűzharcot folytatott a rablókkal, és egy fegyverest megöltek.

Szerbia legdélibb csücskében, a szerb-koszovói-macedón hármas határ közelében több alkalommal rabolták ki a Macedónia és Görögország felé tartó autósokat. A támadók fekete egyenruhát és álarcot viselnek, fegyverzetük pedig megegyezik a legkorszerűbb katonai felszereléssel.

A banda tagjai a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkásokat, turistákat, de még a helyieket is megállítják, kilövik az autók kerekeit, majd elszedik az összes értéktárgyat és a pénzt. A támadók eddig több mint tíz autót fosztottak ki.

Vasárnap a szerb rendőrség erélyesen fellépett a támadókkal szemben, és a közel félórás tűzharcban meghátrálásra késztette a fekete egyenruhásokat. A tűzharcban az egyik támadó meghalt, akiről kiderült, hogy 22 éves albán nemzetiségű szerb állampolgár.

A rendőrség és a helyiek szerint nem terrortámadásokról, hanem fosztogatásokról van szó. Ugyanakkor a támadásokat jól szervezetten, katonás fegyelemmel hajtják végre.

A Szerbián át dél felé utazó autósoknak azt javasolják, hogy nappal használják ezt az útszakaszt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×