eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kassán mindent vitt a vihar

Hatalmas erejű vihar pusztított kedd este Szlovákia második legnagyobb városában, Kassán. Az erős szél házakat rongált meg és fákat döntött ki.

Ezúttal beigazolódott a szlovák meteorológusok előrejelzése, akik egész nap figyelmztették a lakosságot a viharos gyorsasággal érkező hidegfront veszélyeire.

Kassán röviddel este nyolc után hatalmas szél kerekedett, a vihar több háztetőt megrongált, és csupán a városközpontban több mint tíz fát döntött ki.

Rövid időre teljesen megbénult a forgalom is, a tűzoltóknak egészen reggelig tartott a károk elhárítása.

A természeti csapás alig fél óráig tartott, de a kár így is tetemes, az első becslések szerint több tízmillió koronára rúg.

Több családi ház tetejét egyszerűen elsodorta a szél, de személyi sérülés nem történt, csupán egy idősebb férfit kellett kórházba szállítani, aki infarktust kapott, amikor meglátta, hogy autóját teljesen tönkretette egy kidőlt fa.

A vihar komoly pusztítást okozott a rozsnyói és a losonci járásban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×