eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Borsik: "A kormány ajánlata elfogadhatatlan"

Méltánytalannak tartja a kormány által tervezett 0,5 százalékos reálkereset-növekedést az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Borsik János hozzátette: az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki bértárgyalásán javasolni fogják a 4 százalékos béremelést.

A kormány által tervezett fél százalékkal szemben 4 százalékos reálkereset-növekedést akarnak elérni az érdekképviseletek 2008-ban - mondta az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Borsik János az InfoRádióban közölte: a kormány ajánlata elfogadhatatlan számukra, mert számításaik szerint az idén 6,2 százalékkal csökkennek a reálkeresetek és csak a járulékok emelése 5,7 százalékos nettó veszteséget jelent a munkavállalóknak.

Borsik János hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy november végig szülessen megállapodás a tárgyalásokon, mert a központi bérajánlás befolyásolja a helyi munkaadói-munkavállalói alkut.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szólt arról is, hogy a hároméves minimálbérről szóló megállapodást nem kívánják felmondani.

Borsik János bírálta az egészségbiztosítási rendszer tervezett átalakítását is, és mielőbbi tárgyalásokat sürgetett.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×