eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Quaestor: 2008-ban még elmarad a fellendülés

A legújabb adatok fényében egyre valószínűtlenebb, hogy jövőre bekövetkezhet a várt gazdasági fellendülés - derül ki a Quaestor negyedéves gazdasági elemzéséből.

Háda Bálint, a csoport vezető elemzője az InfoRádióban elmondta: az elmúlt negyedében két fontos makrogazdasági mutató is rosszabbul alakult a vártnál, a GDP növekedése és az infláció is.

Az elemző mindebből arra következtet, hogy a várt 2008-as gazdasági fellendülés eltolódik. A növekedést ugyanis a lakossági fogyasztás visszaesése is hátráltatja, és az is hátrányt hozhat, hogy a lakosság már az alapvető fogyasztási cikkel beszerzéséhez is hitelt vesz fel.

Szavai szerint azonban a folyamatot befolyásolhatja a jegybank kamatpolitikája is, várhatóan ebben az évben még egyszer fognak kamatot csökkenteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×