eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Amikor a biztosító fizeti a bulit

A hagyományos utasbiztosítás mellett ma már olyan különleges helyzetekre is köthetünk biztosítást, mint például egy jól sikerült golfütés, ami nagyon költséges is lehet.

Marosvölgyi Pétert, a CLB független biztosítási alkuszcég üzletágvezetője az InfoRádióban elmondta: ma már léteznek külön biztosítási csomagok a golfozók számára, a búvároknak vagy a síelőknek.

Egy hagyományos utasbiztosítás ugyan fedezi a könnyűbúvároknak azon költségeit, amelyek egy merülési balesetből adódnak, azonban ez csak a hobbibúvároknak nyújt biztonságot. Csak azok köthetnek ilyet, akik legfeljebb 40 méterig merülnek.

Akik azonban professzionális búvárnak ajánlják csomagjukat, azok a biztosítók a mentőmellény, a búvárcomputer vagy az automata lélegeztető berendezés meghibásodása esetén állják a javítást költségeit, a búvár eltűnése esetén megszervezik és finanszírozzák a keresést, és a különleges orvosi kezelés költségeit is állják.

És hogy mit nyújt egy golfbiztosítást? A laikusok számára nem ismert, hogy aki a játék során egyetlen ütéssel betalál a végcélba, azaz egy úgynevezett whole in one ütést produkál, az meghívja játékostársait egy partira. Nos, a biztosító, például ennek költségeit állja számára.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×