eur:
390.71
usd:
366.08
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A pénzügyi felügyelet vizsgálja a MOL-ügyet

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hivatalosan vizsgálja a MOL részvényügyletekkel kapcsolatos tőkepiaci eseményeket - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője pénteken.

Binder István a távirati irodának azt mondta: a felügyelet már nemcsak áttekinti, hanem külföldön és itthon meg is vizsgál minden körülményt az ügy kapcsán.

A szóvivő hozzátette: "a PSZÁF minden olyan esetben vizsgálatot indít, amikor olyan tőkepiaci, tőzsdei esemény történik, amely jelentős kihatással van a piaci szereplőkre, vagy adott esetben szokatlan".

Azt a felvetést, hogy a magyar tőkepiaci felügyelet vizsgálata kiterjed az osztrák ÖMV MOL-részvényekkel kapcsolatos tevékenységére, a szóvivő nem kívánta megerősíteni.

A MOL azt közölte: a vizsgálatot üdvözlik, és minden segítséget megadnak a PSZÁF-nak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×