eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hatékonyságot növel és leépít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom az év második felében tovább növeli a csoport hatékonyságát és létszámleépítések is lesznek - mondta Christopher Mattheisen vezérigazgató.

A Magyar Telekom-csoport - nem utolsósorban az elmúlt évek akvizíciói miatt - jelenleg mintegy félszáz céget számlál, és ezek egy részének összevonásával, illetve a meglévő párhuzamosságok megszüntetésével több milliárdnyi működési költséget lehet megtakarítani - mondta a vezérigazgató.

Az összevonás egyik példájaként Christopher Mattheisen elmondta, hogy az internetes T-Online-t és a vezetékes T-Com üzletágat egybeolvasztják, mert a kettő tevékenységi körében sok a közös vonás. A két cég egyesüléséről a június végére meghirdetett rendkívüli közgyűlés dönt.

A vezérigazgató egyelőre nem kívánt számokat mondani sem a várható megtakarítás mértékéről, sem a létszámleépítésekről. A részleteket várhatóan még a nyáron bejelentik.

A montenegrói leányvállalat jelenleg is vizsgált négy szerződéséről Thylo Kusch pénzügyi vezérigazgató-helyettes azt mondta, hogy a Magyar Telekomnak a vizsgálat tavaly 4,1 milliárd forintjába került, és elképzelhető, hogy idén is ugyanekkora költséget jelent majd.

Az említett költségek tartalmazzák azoknak a cégen belüli folyamatoknak az átalakítását is, amelyek révén a jövőben megelőzhetőek lesznek a hasonló esetek.

Christopher Mattheisen közölte: a cég továbbra is keres a térségben megvásárolható vállalatokat, de hozzátette, hogy a lehetőségek viszonylag korlátozottak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×