eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Még nem került ki a bajból a magyar gazdaság"

Növekedett a politikai, stagnált a gazdasági kockázat Magyarországon - ez derül ki a Political Capital és Figyelő közös tanulmányából. Martin József Péter, a Figyelő főszerkesztője szerint a gazdasági javuláshoz az államháztartási hiány lefaragása és a versenyképesség növelése szükséges.

Nőtt a politikai, stagnált a gazdasági kockázat Magyarországon - áll a Political Capital és Figyelő közös tanulmányában. Martin József Péter, a Figyelő főszerkesztő kiemelte: az okok között az egyensúlyi mutatók romlását kell megemlíteni, hiszen az egyensúlyi kockázatok azért nőttek meg, mert kirívóan magas az államháztartási hiány.

A költségvetési kiigazítással sikerült stabilizálni a gazdaságot, valamint kedvező volt a külpiaci környezet, de még nem került ki a bajból a magyar gazdaság - hangsúlyozta Martin József Péter.

A Figyelő főszerkesztője szerint további intézkedésekre van szükség. Kiemelte: a konvergenciaprogramot következetesen be kell tartani, továbbá versenyképessé kell tenni a gazdaságot.

A Figyelő által felkért elemzők négy ajánlást fogalmaztak meg, ezek közül kettő az államháztartási hiány lefaragásával foglalkozik, kettő pedig a versenyképességgel - mondta.

Martin József Péter úgy vélekedett, a hiány mérséklésének ütemét fel kell gyorsítani, a kiadásokat pedig még szigorúbban kell visszafogni. Hozzátette: az alkotmányban kellene rögzíteni az államháztartás egyensúlyi követelményét, így lehetne megelőzni az elmúlt években kialakult egyensúlytalanságokat.

A Figyelő főszerkesztője leszögezte: adóreformra lenne szükség, valamint mérsékelni kellene az élőmunka terheit. Ha mindenképpen szükség van adóemelésre, azt a fogyasztási vagy a vagyoni típusú adóknál érdemes megtenni - tette hozzá Martin József Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×