eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Csányi Sándor a leggazdagabb magyar - de vannak meglepetések

A Magyar Hírlap összeállítása szerint Csányi Sándor őrzi vezető helyét a leggazdagabb magyarok listáján. Az OTP Bank vezérének vagyona a becslés szerint 90 milliárd forint. Demján Sándor egy év alatt mintegy 20 százalékkal növelte vagyonát, hasonlóan jó éve volt Leisztinger Tamásnak, aki tizenkét hónap alatt 13 milliárd forinttal lett gazdagabb. A leggazdagabb száz közé 3,7 milliárd forint alatt nem lehetett bekerülni.

A Magyar Hírlap listáját idén is Csányi Sándor vezeti 90 milliárd forintos becsült vagyonnal. Az OTP Bank vezére Magyarország leggazdagabb embere, érdekeltségei átszövik a magyar gazdaságot a mezőgazdaságtól a telekommunikációig.

A nagy győztesek...

Lendületesen fejlődött tovább az első tízbe tartozó elit is. Demján Sándor immár kelet-közép-európai mértékkel is jelentős ingatlanportfólióval rendelkezik, vagyona alig egy év alatt csaknem húsz százalékkal gyarapodott.

Leisztinger Tamásé pedig ugyanezen időszak alatt 13 milliárd forinttal ugrott meg, ami az emelkedő ingatlanárak mellett a jól irányított befektetéseket is tükrözi.

...és a vesztesek

Mindezek ellenpontja két korábban állandó Top 100-tag üzletember hiánya. A Transelektro megroppanása, majd részenkénti eladása töredékére apasztotta Székely Péter tavaly még majdnem hatmilliárdos vagyonát, ugyanez történt a madárinfluenza által is sújtott baromfiszektorban tevékenykedő Mónos Péterrel, akinek cégbirodalma néhány hónap alatt dőlt össze.

Érdekes látleletet ad a magyar gazdaságról az idei lista. A hosszú évek óta gyengélkedő mezőgazdaság leértékelte az ebben az ágazatban tevékenykedők vagyonát, a tartósan emelkedő ingatlanárak pedig egyre feljebb húzzák az ingatlanfejlesztők mellé írt számokat.

A szellem erejével

A kezdettől a leggazdagabbak közé tartozó Bojár Gáboron kívül - egyébként talán az ő vagyona a legátláthatóbb, hiszen cégeit a tőzsdén jegyzik - csak az idén került fel egy olyan üzletember, aki megszállottan hisz a magyar tudás értékében.

Darvas Ferenc - Bojárhoz hasonlóan - már a nyolcvanas évektől saját cégeit menedzselte, és a közelmúltban az egyiket tízmillió dollárért eladta egy amerikai szakmai befektetőnek.

Hasonló sikert könyvelhetett el Kedves Ferenc, akinek kutyatápszergyáráról kevesen hallottak, mígnem egy holland multi forintmilliárdokat fizetett érte.

Újoncok

A 100-as listán tucatnyi új név szerepel. Sokuk nem a fővárosból irányítja üzleteit. Pistrui László, Pocsai Attila vagy éppen a Szentkirályi ásványvízből meggazdagodó Balogh Levente jól példázza, hogy nem kizárólag Budapesten lehet nagy üzletet csinálni.

{{keretes_cim}}

1. Csányi Sándor 90 milliárd forint
2. Demján Sándor 80
3. Széles Gábor 58,5
4. Leisztinger Tamás 50
5. Várszegi Gábor 45
6. Nagy Elek 44
7. Veres Tibor 40
8. Bige László 33
9. Dunai család 30
10. Wáberer György 29


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×