Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megállt a tőzsde zuhanórepülése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 644,08 pontos csökkenéssel, 22.243,93 ponton nyitott csütörtökön, ami a szerdai záró értékhez képest ez 2,81 százalékos visszaesés. Az index szerdán egész nap négy százalékot esett. Késő délelőttre a zuhanás megállt és enyhe emelkedés kezdődött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 644,08 pontos csökkenéssel kezdte a csütörtöki napot, ami 2,81 százalék. Ezzel folytatódott a szerdai tendencia, amikor négy százalékos esés történt.

A Raiffeisen Bank elemzője további gyengülést vár, a kérdés csak annak mértéke. Sarkadi Szabó Kornél szerint erős tőkekivonási hullám figyelhető meg a világ összes tőzsdéjén.

Ennek folytatódására utal, hogy a magyar piac zárását követően tovább estek az amerikai tőzsdeindexek, és az ázsiai piacok is az ez évi legnagyobb veszteségüket szenvedték el. A devizapiacok is megérezték a tőkekivonást, a forint is tovább gyengült csütörtökön a reggeli órákban.

A Raiffeisen elemzője az InfoRádióban úgy vélte, ha a fejlett piacokon megnyugszik is a hangulat, a feltörekvő piacokon ez csak később cseng le a nagyobb volatilitás miatt.

A BUX szerdán 946,72 pontos, 3,97 százalékos csökkenéssel, 22.888,01 ponton zárt. Ez volt az idén eddig a legnagyobb napi esés a tőzsdén. A részvénypiac forgalma magas, 36,5 milliárd forint volt, a vezető részvények jelentősen veszítettek értékükből.