eur:
388.51
usd:
360.46
bux:
68565.18
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Keserves év vár az allergiásokra

Nem sok jóra számíthatnak az idén a pollenallergiások, mert az enyhe tél miatt a növények jóval korábban kezdtek el virágozni - mondta el az InfoRádiónak Nékám Kristóf, a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság elnöke.

Tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés, kiütések - tavasszal egyre több embert kínoznak ezek a tünetek.

Idén ráadásul nehéz év vár az allergiásokra, mert az enyhe tél miatt minden növény jóval korábban kezdett el virágoznai - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai társaság elnöke. Nékám Kristóf ezzel magyarázta, hogy már február végén jóval több betegük volt, mint a korábbi években.

A szárazság kedvez a parlagfűnek, a professzor szerint ráadásul a globális felmelegedés miatt egyre több erősen allergén mediterrán növény jelenik meg Magyarországon is.

Nékám Kristóf azt javasolja az virágporra érzékenyeknek, hogy időben forduljanak orvoshoz, különben akár heteket is várniuk kell. Az allergia egyébként nem életkorfüggő. Előfordult, hogy nem egészen egy éves gyereknél diagnosztizáltak pollenallergiát, de arra is gyakran van példa, hogy a betegség csak jóval 60 év fölött alakult ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a fő szerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×