eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

DVD-t sokszorosító hálózatra bukkantak Miskolcon

Kalóz DVD-ket terjesztő hálózatot leplezett le a rendőrség a Miskolci Egyetemen - mondta el az InfoRádiónak Németh Péter alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának alosztályvezetője.

Tavaly decemberben fordult a miskolci rendőrséghez az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA), miután interneten közzétett DVD-k és CD-k árlistájára bukkantak.

Az árak 300 és 500 forint között mozogtak, attól függően, hogy színes borítóval, továbbá papír- vagy műanyagtokban terjesztették a lemezeket.

Az ASVA feljelentése alapján nyomozást indított a rendőrség, és ennek során jutottak el a miskolci egyetemen fénymásolóként működő, kalóz DVD-ket sokszorosító hálózat tulajdonosához - mondta el az InfoRádiónak Németh Péter alezredes.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának alosztályvezetője kifejtette: a házkutatás során lefoglaltak 3.400 DVD-t, CD-t és egyéb adathordozót, egy 600 gigabyte kapacitású merevlemezt, egy számítógépet, amely hat DVD-írót tartalmazott, valamint egy listát, amelyen a forgalmazott filmek voltak.

A kalózterjesztők fájlcserélő-rendszerekről szerezték be a filmeket - tette hozzá Németh Péter. Az alosztályvezető azt még nem tudta közölni, hogy mekkora az anyagi kár, mivel a szakértői vizsgálatok még nem zárultak le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×