eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hagyó, Zuschlag, Hunvald: "ezeket a sztereotípiákat" feledtetné Szanyi

A Facebook közösségi portálról ismert, a tetszést kifejező "lájk" jellel, vagyis egy kinyújtott hüvelykujjú kézzel is kampányol az MSZP - mutatta be a szocialisták kampányának egyik vezérmotívumát Szanyi Tibor.

A párt kampányfőnöke hétfői sajtótájékoztatóján közölte: azt szeretnék, ha minél több helyen, különösen a fiatalok között egyértelmű lenne, hogy az MSZP szerethető párt.

A képviselő közölte, habár az MSZP "lájk" jelei piros színűek, a szocialisták egy zöld, a fenntarthatóságot szem előtt tartó önkormányzati programmal indulnak országszerte.

A képviselő azt mondta, nem akarja mások elől elvenni a poént, de "ez a lájk jel a szocialistákra vonatkozik, ez a diszlájk jel pedig a Fideszre", miközben lefelé fordította a kezet.

A sajtótájékoztatón részt vett Horváth Csaba főpolgármester-jelölt is, aki a fővárosiakat a Zöld Budapest Közösségi Városprogram támogatására kérte. Hozzátette, hogy több ezer aktivistájuk gyűjti majd az ajánlásokat a program elfogadásához.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP-t a zöld szórólapjai miatt nem téveszthetik-e össze az LMP-vel, Szanyi Tibor azt mondta, hogy az LMP "külsőségeit tekintve zöldnek mutatkozik, de programjában nem igazán látjuk ezeket a zöld elemeket".

Szavai szerint a szocialista párton belül közel két éve komoly munka folyik a zöld ügyek és a fenntartható fejlődés ügyében, és mostanra ebből valódi programot tudtak formálni. "Mi azt nem bánjuk egyébként, ha más pártok, adott esetben az LMP majmolja vagy másolja a programunkat, (...) legalább többen leszünk, akik Budapest és egyáltalán az ország kizöldítésével foglalkozunk".

Arra a felvetésre, hogy mit üzen azoknak a választóknak, akiknek a pártról Hagyó Miklós, Zuschlag János vagy Hunvald György neve jut eszébe, azt felelte: "azt, hogy felejtsék el ezeket a sztereotípiákat".

Felhívta arra a figyelmet, hogy Hunvald Györgyöt például úgy tartják előzetes letartóztatásban másfél éve, hogy "vádat sem tudnak emelni ellene". Véleménye szerint "egészen addig, amíg nem tudjuk, hogy mi a vád, egészen addig nyugodtan és bátran mindenki mondja azt, hogy az MSZP igenis becsületes emberek pártja".

"Én is tudok mondani mindenféle mendemondákat, tudom azt mondani, hogy Orbán Viktor tövig benne van Sukoróban, most akkor mire megyünk ezekkel a dolgokkal" - fogalmazott Szanyi Tibor.

A választásról úgy vélekedett, hogy nincs előre lefutott kerület, vannak olyan normális módszerek, amelyekkel ezeket meg lehet nyerni. Meglátása szerint helyzeti előnyben vannak a többiekkel szemben, mert pártjuk jelöltjeit helyben ismerik és a lakosság szóba áll velük. A fideszes jelöltekről "már ezt nem tudom feltételezni, mert ők egyébként jelen pillanatban egy kommunikációs karanténban vannak a pártvezetőik révén".

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×