eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bőhm: Fodor Gábor az esélyesebb elnökjelölt

Az SZDSZ országos tanácsának korábbi elnöke szerint Fodor Gábor esélyesebb a liberális párt elnöki posztjára, mint a jelenlegi elnök, Kóka János, aki nemcsak az elnöki székért kampányol, hanem azért is, hogy támogatói legalább kétharmados többséget szerezzenek az ügyvivői testületben.

A jelenlegi állás szerint Fodor Gábor az esélyesebb az SZDSZ elnöki posztjára - mondta az InfoRádióban Bőhm András, a párt országos tanácsának korábbi elnöke.

Hozzátette: vidéken és a fővárosi kerületekben is az előző elnökválasztáson alulmaradt Fodor Gábor van előnyben. A budapesti választmány azonban nemrég Kóka János mellett emelte fel a szavát.
Rámutatott arra is, hogy a kampány azért is folyik, hogy a leendő elnök mögött egy őt támogató országos tanács álljon fel. Szavai szerint Kóka János kampánya arról is szól, hogy a Fodor Gábort támogatók közül senki sem kaphat szavazatot az ő táborától.

Az SZDSZ és az egykori koalíciós partnere kapcsolatáról Bőhm András azt mondta: az MSZP-vel előre és nyíltan kell egyeztetni a költségvetésről, a büdzsé nem lehet titkos alku.

Ha azonban a kabinet még nyílt megállapodásokkal is csak bukdácsol, az káros az országnak, ezért ilyen helyzetben szerinte előrehozott választásra van szükség - jelentette ki a politikus.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×