eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyurcsány bízik a kisebbségi kormányzásban

Nem kezdeményezi rendkívüli kongresszus összehívását az MSZP országos választmánya - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke. A miniszterelnök arról beszélt, hogy hosszan fennmaradhat a kisebbségi kormányzás.

Gyurcsány Ferenc az MSZP választmányának ülése után kijelentette: a kisebbségi kormányzás addig tartható fenn, amíg a parlamenti képviselők többsége a szocialista párt által képviselt program végrehajtásában érdekelt. A párt elnöke hozzátette: úgy látja, hogy ez hosszan fennmaradhat.

A miniszterelnök elmondta: a választmány a következő két évben a Munka, Tudás, Tulajdon Program alapján a felső- és a közoktatás, az egészségügy és a szociális támogatások átalakítása területén megkezdett programokat kívánja folytatni.

Gyurcsény Ferenc szerint átfogó adóreformra csak megszorítások után van lehetőség Magyarországon, az újabb elvonásokat azonban elutasítja az MSZP. A párt elnöke hozzátette: az SZDSZ a szociális juttatások elvonásával teremtenék meg az adóreform alapjait, a Fidesz pedig sem reformot, sem megszorítást nem akar.

A miniszterelnök hangsúlyozta: számukra egyik megoldás sem támogatható, de van egy harmadik út is, a megszorítások nélküli reformok.

Konzultálnának

Az MSZP választmányának elnöke arról beszélt, hogy a testület nem kezdeményezi rendkívüli pártkongresszus összehívását.

Simon Gábor az InfoRádióban közölte: pártja felkészült a kormányzás folytatására, melyhez nem új koncepcióra, hanem a Munka, Tudás, Tulajdon Programjára épülő, az emberek érdekeit szolgáló intézkedésekre van szükség.

A választmány elnöke hozzátette: a testület felhatalmazta arra, hogy konzultáljon az SZDSZ vezető testületeivel a szocialisták és a liberálisok közötti együttműködés lehetőségéről.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×