eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb szűkös esztendőkre számít az ÁSZ elnöke

Jövőre sem vár életszínvonal-javulást Magyarországon az Állami Számvevőszék elnöke. Kovács Árpád az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: a lakosság szempontjából 2009 és 2010 is az idei évhez hasonlóan nehéz lesz. A gazdaság várható bővüléséről azt mondta: a korábbi 4 százalékos várakozás helyett 3 százalék körüli GDP-növekedést tart reálisnak jövőre.

A korábbi négy százalékos várakozás helyett három százalék körüli GDP-növekedést tart reálisnak jövőre az Állami Számvevőszék elnöke.

Kovács Árpád az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: 2009 és 2010 is hasonlóan nehéz esztendő lesz, mint a 2008-as.

Az Állami Számvevőszék elnöke különösen nagy problémának tartja, hogy a következő években sem lehet a versenyképesség számottevő javulására számítani, mert a gazdasági teljesítmény nem ebbe az irányba mutat. Hozzátette: megvannak a kockázatok a gazdaságban, mert egyes intézkedések elmaradtak.

Kovács Árpád közölte: kicsi a mozgástér, és ennek a szűkösségét nem lehet elfogadtatni a lakossággal, mert politikusok éveken át azt hangsúlyozták, hogy csak döntés kérdése a fizetések 50 százalékos emelése.

Az ÁSZ vezetője kitért arra is, hogy sok hasznos eleme van a közpénzügyi törvénycsomagnak. Hangsúlyozta: nem az a fontos, hogy Állami Számvevőszék látja-e el majd a Közpénzügyi Hivatal feladatait, vagy erre egy külön hivatal lesz, hanem az, hogy mi lesz a funkciója.

Létezik olyan terv is, hogy az alkotmánynak legyen egy közpénzügyi fejezete - tette hozzá.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×