eur:
388.62
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sokáig marad a káosz az M0-on

Tartósan be kell rendezkedniük az autósoknak a kaotikus állapotokra az M0-áson: 2013-ig ugyanis biztosan marad a zsúfoltság. A mindennapos baleseteket a bővítéssel lehetne megelőzni, ha azonban az elkészül, azonnal el kell kezdeni a régi szakasz felújítását.

Tartósan be kell rendezkedniük az autósoknak a kaotikus állapotokra az M0-áson: 2013-ig ugyanis biztosan marad a zsúfoltság - írja a Népszabadság. Hídjai düledeznek, burkolata tönkrement, sávjait annyi jármű használja, amennyi csak elfér - még évekig ez vár az M0-áson autózókra. A fővárost délről elkerülő autóúton a mindennapos torlódásoknak és baleseteknek a bővítés szabhatna gátat, ha azonban elkészül az új pálya, akkor rögtön el kell kezdeni felújítani a lerobbant régit.

Akár napokon belül vádat emelhet az ügyészség Veres János pénzügyminiszter fiainak jó barátja, Tokai Tibor ellen garázdaság miatt - írja a Magyar Nemzet. Vádemelési javaslattal zárta le ugyanis a nyomozást a nyírbátori rendőrkapitányság Veres János pénzügyminiszter fiainak büfés incidensével összefüggésben - tudta meg a lap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Szilágyi László közölte: a vádemelési javaslatot február 6-án kapta meg a Nyírbátori Városi Ügyészség, amelynek harminc napja van arra, hogy eldöntse, vádat emel, további nyomozást rendel el, vagy megszünteti a nyomozást. Az ügynek jelen pillanatban egyetlen gyanúsítottja van.

Az Index Törökország uniós csatlakozásának esélyeit latolgatja. A török gazdaság most nagyon beindult - fogalmaz a hírportál. Egy volt iszlamistákból álló kormány nagy ütemben megszorít és privatizál, emeli a nyugdíjkorhatárt, PPP-ben építtet alagutat a tenger alá, szigorít az adóbehajtáson és széles gesztusokat tesz a nyugatnak. A gazdasági fejlődés ellenére az EU nem várja tárt karokkal Törökországot, de a törökök is kiábrándultak az elmúlt években az uniós csatlakozásból. A kérdés napirenden tartása viszont segít a gazdasági reformok és a jogrend átalakításának továbbvitelében.

Jelentősebb mérvű forintgyengülésre számít rövid távon több devizakereskedő is - olvasható a Világgazdaságban. Az egyre romló nemzetközi hangulatban ugyanis a befektetők már kevésbé hisznek a kockázatos magyar kiigazítás hosszú távú sikerében, és az alacsony növekedési kilátások, illetve a tartósan magas szinten beragadó infláció miatt megszabadulnak papírjaiktól. Demján Sándor nagyvállalkozó egyenesen azt állítja: tíz-tizenöt éven belül hazánk az Európai Unió legszegényebb tagállamává süllyed.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy jövőre teljesen átalakul a közvetlen uniós agrártámogatások rendszere. Az agrártárca még a tavasszal benyújtaná az Országgyűlésnek az erről szóló törvénytervezetet. Az átállással járó változások miatt tucatnyi más törvény módosítása is szükséges, a földtörvény mellett az államháztartási és állami tulajdonról, a vagyonkezelésről szóló jogszabályoké, valamint az adó-, az áfa- és az illetéktörvényé.

Már épül Magyarország első multifunkciós központja Győrben, közel az M1-es autópálya városi bevezetőjénél, a Győri ETO FC újjáépülő stadionja mellett - számol be róla a Portfolió. A több épületből álló ingatlanprojekt értéke 50 milliárd forint, amely magában foglalja a stadiont, az edzőközpontot, a klubházat, a labdarúgó utánpótlásképző kollégiumot, valamint a sport, szórakoztató és kereskedelmi központot, a szállodát és a körülötte lévő teljes infrastruktúrát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×