eur:
388.56
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Internethasználat: Magyarország a középmezőnyben

A régiós országok közül Romániában chatelnek legtöbben, e-mailezés terén pedig a szlovének a legaktívabbak. A magyarok közel háromötöde minden nap használja az internetet, a régióban ennél többen csak Szlovéniában csatlakoznak a világhálóra napi rendszerességgel - derül ki a GfK Csoport friss felméréséből. A kutatás arra is kitért, hogy mely országokban milyen arányban használják a világhálót a netezők képek, filmek és zeneszámok letöltésére, illetve megosztására.

Tizenhárom közép- és kelet-európai ország - többek között Szlovénia, Szlovákia, Ausztria, Cseh- és Lengyelország, illetve Magyarország - ezer-ezer, 15 éves vagy annál idősebb polgárát kérdezte meg a GfK csoport az internethasználati szokásairól - mondta az InfoRádiónak a szervezet szakértője.

Szilágyi Ákos közölte: Magyarországon tíz ember közül négy inteznetezik ilyen-olyan rendszerességgel, ezzel a középmezőnyben vagyunk a világháló használatát tekintve, de a régiós átlag is 40 százalék körül van.

Ebből a szempontból kiemelkedő eredményt ért el Szlovénia, Ausztria és a Cseh Köztársaság, a sereghajtó Ukrajna és Oroszország - tette hozzá a GfK szakértője.

Az otthoni interneteléréssel rendelkezők arányát tekintve is a középmezőnyben van Magyarország: a magyar háztartások egyharmadában lehet elérni a világhálót - mondta Szilágyi Ákos.

Szlovénia és Ausztria ebből a szempontból is élen jár, a csoport végén Ukrajna, Románia és Oroszország található - fűzte hozzá a GfK szakértője.

Hanganyag: Hermann Irén

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×