eur:
388.87
usd:
360.46
bux:
68076.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kákosy: egységes fellépés az irreális sztrájkkövetelés ellen

A VDSZSZ-en kívül minden érintett szervezet világosan látja és kimondja, hogy a sztrájkkövetelések irreálisak - közölte Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter.

A MÁV reprezentatív szakszervezeteinek döntő többsége után kedden a munkáltatói oldal egyik legfontosabb szervezete, az Országos Érdekegyeztető Tanács meghatározó szereplője felelőtlennek és jogilag megalapozatlannak nevezte a VDSZSZ sztrájkját - áll a miniszter közleményében.

Közben Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke az InfoRádióban azt mondta: az érdekképviselet és a vasúttársaság tárgyalása szerdán is eredménytelenül zárult, nem közeledtek az álláspontok sem a dolgozók követeléseivel, sem az elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Mint mondta, miközben a szakszervezet újabb és újabb javaslatokat tesz le az asztalra, a MÁV semmilyen egyezségre nem hajlandó.

Az elégséges szolgáltatások kapcsán közölte: a dolgozók naponta 300-400 vonatot közlekedtetnének, miközben a vasúttársaság a járatok 60 százalékát indítaná el.

A VDSZSZ alelnöke azt mondta: a sztrájkot addig folytatják, amíg nincs megegyezés a MÁV vezetésével.

Sigulinszky Tibor, a vállalat szóvivője ezzel szemben azt mondta: a szakszervezet továbbra sem hajlandó a munkába és iskolába járást biztosító vonatokat közlekedtetni, így a MÁV nem tud megállapodni az elégséges szolgáltatásokról, ez pedig lehetetlenné teszi a további egyezséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×