eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sorra fagynak le a BKV buszai

Péntek hajnalra elfagyott számos BKV-busz fékrendszere, a közlekedési vállalat fődiszpécsere szerint azonban ez nem okozott fennakadást a közlekedésben. A fékrendszert fáklyával melegítik, ha pedig menet közben történik hasonló, a biztonsági rendszerek időben jelzik a veszélyt a vezetőnek.

Több tucat busz fékrendszere fagyott el hajnalra a fővárosban. Ahogy azt a BKV Zrt. fődiszpécsere elmondta, ez gyakori a párás hidegben, ellene nem lehet védekezni.

Freud András szerint azonban ez a buszállományhoz képest olyan kevés járművet érintett - a nagyjából 1300 buszból mindössze 40-et -, hogy az utasok nem nagyon vehették észre a problémát.

A fődiszpécser hozzátette: a BKV elvégezte a szükséges karbantartást, bizonyos meghibásodásokat azonban nem lehet kikerülni. A péntekihez hasonló az elmúlt években is problémát jelentett a közlekedési vállalatnak.

A fáklya segít

Az elfagyott fékrendszerű autóbuszokat üzemkezdéskor fáklyával melegítik - mondta az InfoRádióban a közlekedési vállalat forgalomirányítási igazgatója.

Mihálszky Gábor hozzátette: az is előfordulhat, hogy a buszok menet közben hibásodnak meg, ezt azonban a járművek biztonsági rendszere jelzi a sofőrnek.

Az igazgató elmondta azt is, hogy szükség esetén éjszaka is járatják a buszok motorját, hogy így kerüljék el a fagyást.

A buszokra a BKV téli gumit nem szerel, mert ahogy azt Mihálszky Gábor elmondta, négyévszakos gumikkal vannak ellátva.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×