eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csak decemberre adják át hivatalosan az áprilisra ígért 37-es utat

Nem fizet kötbért az építtető, miután az eredeti májusi határidő után csak most, november közepén történt meg a 37-es út műszaki átadása. A beruházás felügyeletét a munkálatok közben átvevő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: igaz, hogy most is csak műszaki átadás történt, de ez átadásnak számít. A szóvivő közölte: azért nincs kötbér, mert a rendkívüli időjárás miatt ettől eltekintett a megrendelő, vagyis az állam.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. idén vette át a beruházás felügyeletét, a szervezet azonban nem módosított műszaki átadás-átvélet megkezdésének határidején, ami november 15. - mondta az InfoRádiónak a zártkörűen működő részvénytársaság szóvivője.

Béni Gyöngyi közölte: a csúszás miatt nem fizetnek kötbért, mivel a szerződést - és a befejezés határidejét - megegyezéssel módosította a beruházó és a kivitelező.

A műszaki átadás akár egy hónapig is eltarthat, december 15-ig az útszakaszt átadják a forgalomnak - jelentette ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A 37-es út Felsőzsolca és Gesztely közötti szakaszának négysávosításával a kivitelezőnek májusban kellett volna elkészülnie, a befejezési határidőt legutóbb a rendkívüli esőzésekre hivatkozva módosították július 31-ről november 15-re.

Kötbért azért nem kell fizetnie a beruházónak, mert az időjárás miatti késlekedés nem az ő hibája - mondta Béni Gyöngyi.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×