eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szilvásy: "Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án"

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint úgy kell módosítani a gyülekezési törvényt, hogy a be nem jelentett spontán tüntetéseket ne kelljen azonnal feloszlatnia a rendőrségnek.

Szilvásy György az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: egyetért az igazságügy-miniszterrel abban, hogy a gyülekezési törvény a mostani formájában nem jó, és több ponton nem szabályozza egyértelműen, mikor kell beavatkoznia a rendőrségnek.

A kormány nem akarja korlátozni a gyülekezési jogot és a véleménynyilvánítás szabadságát. Egyértelmű szabályokra van szükség - mondta a miniszter.

Személyes véleményeként kijelentette: a spontán gyülekezésnek van egy olyan fajtája, amely nem káros, nem veszélyes.

Egy sor esetben az indokoltnál nagyobb incidensekhez vezethet, ha a rendőrségnek az ilyen demonstrációk esetében be kell avatkoznia - vélekedett Szilvásy György.

Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án a Corvin közben? - tette fel a kérdést a politikus.

Maradnak a külön titkosszolgálatok

Jelenleg nincs napirenden a polgári és a katonai titkosszolgálatok összevonása - mondta Szilvásy György arra az Állami Számvevőszék által tett megállapításra reagálva, hogy a hivatalok összevonása nem volna gazdaságos.

A politikus elmondta: a kabinet levetett a napirendről a szervezetek összevonását, a szolgálatok hatékonyságuk növelésén dolgoznak.

Közölte: az ÁSZ vizsgálata megállapította, hogy a szolgálatok gazdálkodása rendben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×