eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ismét eladták a Független Kisgazdapárt székházát

Ismét eladták a Független Kisgazdapárt székházát - értesült a Magyar Nemzet. A Gellért hegyre néző, Belgrád rakparti épületet kicsivel több, mint 1,3 milliárd forintért értékesítette a párt vezetése.

A szerződés szerint a Független Kisgazdapárt egymilliárd-háromszázhúszmillió forintért adta el Duna-parti székházát a Média Center Campona Vállalkozó Kft-nek - erősítette meg a Magyar Nemzet információit Hegedűs Péter, a párt elnöke. A cég már birtokba is vette a székházat, bár csupán az 50 millió forintos foglalót, és az ingatlant terhelő 100 millió forintnyi követelést fizette ki. A teljes vételárat 2008 végéig kell a párt számlájára utalnia.

Az ingatlan miatt azonban vannak még tartozásai a kisgazda pártnak. 2002-ben, Torgyán József pártelnöksége idején Szeremley Huba badacsonyi borász 200 millió forintos foglalót fizetett az épületért. A párt azonban később elállt az épület eladásától, így az FKGP - már Kovács István József pártelnöksége idején - elismert egy 320 millió forintos tartozást Szeremley Huba felé.

Mára azonban a követelés átkerült a Dunapart 2005 Kft-hez, ami tovább bonyolítja az ügyet. Csakúgy, mint az, hogy 2004-ben - mikor Deák József volt a kisgazdapárt elnöke - a Dot-Ing Kft. adás-vételi szerződést kötött az ingatlanra.

A cég vezetője, Balogh Károly szerint az 1,3 milliárdos szerződés semmis, mivel társaságának bejegyzett vételi joga és tulajdonjogi kérelme van a székházra, és az ügyben a bíróságnál már el is indították az eljárást.

A párt jelenlegi vezetése szerint azonban a Dot-Ing Kft. opciós szerződése 2005. júliusában lejárt, így eladhatóvá vált a Gellérthegyre néző kisgazda székház. 2006 szeptemberében el is árverezték a Duna-parti ingatlant, és egy angol befektetői csoport, a Brook Henderson Group vette meg 700 millió forintért. Az eljárást jogszerűségét azonban többen is kétségbe vonták a bíróságon, így az épület továbbra is a párt birtokában maradt. Egészen mostanáig.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×