eur:
388.37
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb otthonszülő nőt szállítottak kórházba

Újabb otthonszülő nőt kellett kedd hajnalban kórházba vinni Budapesten. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője csak annyit közölt, hogy az eset a szombaton történtekhez hasonló volt.

Ismét egy otthonszülő nőt kellett kórházba szállítani Budapesten a szombatihoz hasonló esetben - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A távirati iroda úgy tudja, hogy a XII. kerületi Alma utcából szállították be az anyát és gyermekét a János Kórházba.

Győrfi Pál OMSZ-szóvivő az InfoRádiónak elmondta: felmerült a gyanú, hogy a szülésnél jelen volt Geréb Ágnes is, akit a bíróság nemrég három évre eltiltott a szülészet-nőgyógyászat szakma gyakorlásától, mert egy közreműködésével levezetett szülés után a csecsemő meghalt.

Az információt azonban a szóvivő egyelőre nem tudta megerősíteni.

Szombaton kivérzett állapotban vittek be egy nőt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályára. Az asszonynál a tervezett otthonszüléskor jelentkeztek komplikációk.

Szeptember közepén meghalt egy újszülött Budapesten, akit egy magán szülőotthonban akart világra hozni édesanyja. A rendőrség az ügyben nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Az Egészségügyi Minisztérium az eset után jelentette be, hogy a közeljövőben szabályozni fogja az otthonszülések szakmai és finanszírozási kérdéseit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×