eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bepereltek egy Gyurcsány érdekeltségébe tartozó céget

A Magyar Nemzet szerint a Munka törvénykönyvét sértő, szakszervezet-ellenes magatartás miatt perli a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft.-t a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete.

A Népszabadság értesülése szerint várhatóan kedden érkezik Magyarországba a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton őrzött kubai menekültek csoportja. Még augusztusban jelentette be Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára, hogy amerikai kérésre, humanitárius megfontolásból Magyarország politikai menedékjogot ad 29 ilyen kubai menekültnek. A közlés szerint a költségeket egy évig az Egyesült Államok fedezi, Szenczy Sándor pedig egy interjúban a Baptista Szeretetszolgálat nevében felajánlotta, hogy számukra szállást és ellátást biztosítanak. Olyan menekültekről van szó, akiket az amerikai parti őrség a két ország közti floridai szorosban vagy a guantánamói támaszpontnál lévő vizekről halászott ki.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Munka törvénykönyvét sértő, szakszervezet-ellenes magatartás miatt perli a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft.-t a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ). Az érdekképviseletnél meglehetősen óvatosan nyilatkoztak az ügyről arra hivatkozva, az eljárás még folyamatban van. Annyit azonban elárultak, hogy a cég meg akarta szüntetni a helyi szakszervezeti bizalmi munkaviszonyát, amihez a VDSZ nem járult hozzá, ezért most a pereskedés. Elmondták, a társaság szerint a helyi szakszervezetnek nincsen tagsága, ám a VDSZ állítja, hogy természetesen van, csak a tagdíjat a Motimnál nem a munkáltató vonja le, hanem a tagok fizetik be az érdekképviseletnek. A VDSZ szerint a helyi szakszervezet létének kétségbe vonása csak ürügy, hiszen a cégnél "évek óta" nincsenek bér- és kollektívszerződés-tárgyalások.

Az Index azt írja, hogy gyógyíthatatlan, potenciálisan halálos betegséget kapott el egy szúnyogcsípés miatt egy skót férfi. Michael Nicholson nem egy egzotikus országban, hanem az Egyesült Államokban fertőződött meg. New Hampshire-ben nyaralt, amikor egy szúnyog megcsípte. Az élősködő a keleti ló-agyvelőgyulladás kórokozóját hordozta. Az orvosok szerint ha túl is éli a betegséget, biztosan súlyos, maradandó károsodást szenved. A keleti ló-agyvelőgyulladás a többi agyvelőgyulladáshoz hasonlóan az agyat és a gerincvelőt támadja, és a megemelkedett testhőmérséklet pusztítja a fehérjeállományt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×