eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még mindig szocialista tisztségviselő Zuschlag János

A szocialisták Bács-Kiskun megyei szervezetének felszólítása ellenére nem mondott le tisztségeiről Zuschlag János. Egy helyi szocialista politikus szerint már két éve tisztázni szerették volna Zuschlag gyanús szerepét, de a pártvezetés ebben nem volt partner.

A szocialisták Bács-Kiskun megyei szervezetének felszólítása ellenére nem mondott le tisztségeiről Zuschlag János - írja a Népszabadság. Zuschlag János jelenleg is az MSZP kiskunhalasi szervezetének elnöke, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szervezetének ügyvezető alelnöke. Tagja a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek, ahol alelnöke az ügyrendi bizottságnak. Egy helyi szocialista politikus azt állítja, hogy 2005-től fogva tisztázni szerették volna Zuschlag gyanús szerepét, de a pártvezetés ebben nem volt partner.

Közokirat-hamisítás mellett magánokirat-hamisítás miatt is nyomoztak Juhászné Lévai Katalin MSZP-s képviselő, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés előző elnöke ellen. Mindkét ügy a helyi fejlesztési támogatásokat elosztó szervezet működésével kapcsolatos. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a most kitudódott eset is a Központi Nyomozó Főügyészségre került. - olvasható a Magyar Nemzetben.

Amellett, hogy a gyengébb piaci szereplők versenyképtelensége nem gátolhatja egy ágazat egészséges fejlődését, társadalmi igény van arra, hogy az üzletek vasárnap is nyitva legyene - mondta a VOSZ illetékese a Világgazdaságnak. Ezt alátámasztja eg ymedián felmérés is. A megkérdezettek 58%-a nem ért egyet az üzletek, bevásárlóközpontok vasárnapi nyitva tartásának megtiltásával.

Az európai izottság azt javasolja az uniós tagállamoknak, hogy áldozzanak további 2,4 milliárd eurót a közös költségvetésből az európai globális helymeghatározó műholdrendszer, a Galileo kiépítésére - közli a Napi Gazdaság. Az összesen 3,4 milliárd eurós költségűre becsült projekt büdzséjén az ütütt lyukat, hogy a várakozásokkal szemben a magáncégek nem érdklődnek iránta.

A portfolio.hu cikke szerint megduplázódott az ingatlanok ára az elmúlt öt év alatt Spanyolországban, míg Németországban mostanra inkább némi értékcsökkenést könyvelhetett el az, aki 5 évvel ezelőtt lakóingatlant vásárolt és Ausztriában sem hozott inflációt meghaladó felértékelődést az elmúlt 5 esztendő. A lakásárak növekedése egyértelműen lassuló tendenciát mutat az eurózónában és az Egyesült Királyságban.

Egyre több internetes szakmai fórumon olvasható, hogy ügyfelek tömegét lepte meg a közelmúltban egy kártyatársaság azzal, hogy egyik pillanatról a másikra szó nélkül jelentősen csökkentette a hitelkártyájukhoz kapcsolódó hitelkeret mértékét. Első látásra furcsának tűnhet ez a lépés, a banknak és a kártyatársaságnak ugyanis az lenne az érdeke, hogy minél többet költsünk és adósodjunk el (egy racionális mértékig mindenképpen), ha jobban belegondolunk akkor azonban rájöhetünk, hogy a megalapozott üzletpolitikai döntéssel a megnyirbált hitelkeretnél jóval többet veszíthet az ügyfél. További részletek a penzcentrum.hu internetes oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×