eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az MSZP-s önkormányzati képviselő elismerte, hogy ő van a felvételen

Weiszenberger László elismerte, hogy ő szerepel azonban a felvételen, amelyet az egyik televízió szerdán este adott le, és amelyen a volt kistérségi megbízott, jelenleg szocialista önkormányzati képviselő az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval.

Weiszenberger Lászlót a kiskunhalasi MSZP-szervezet néhány napja kérdezte meg a felvétel tartalmáról - mondta el az InfoRádióban Váradi Krisztián, aki Zuschlag János előzetes letartóztatásba helyezése óta vezeti a párt helyi szervezetét.

Az egykori kistérségi megbízott a szervezet előtt elismerte, hogy ő szerepel a felvételen, de azt is elmondta , hogy az ügynek nincsenek politikai vonatkozásai és nem kapcsolódik a Zuschlag-ügyhöz.

Váradi Krisztián, az InfoRádióban azonban elmondta, hogy amióta a HírTv leadta a felvételt, a párttársai sem érik el Weiszenberger Lászlót.

Elmondta azt is: az előzetes letartóztatásba helyezett Zuschlag János legkésőbb október 17-ig tölti be az MSZP kiskunhalasi szervezetének elnöki posztját, akkor ugyanis a helyi szervezet tisztújító küldöttgyűlést tart.

Ha pedig önként nem mond le önkormányzati képviselőségéről, akkor frakciója október végén kizárja. Hozzátette: ez vár Weiszenberger Lászlóra is.

Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyomoz Weiszenberger László ellen egy felvétel alapján, amelyet a Zuschlag-ügy kapcsán elrendelt házkutatás során találtak a rendőrök.

A televízióban is bemutatott képeken Weiszenberger László, aki Zuschlag Jánossal együtt kiskunhalasi MSZP-s önkormányzati képviselő, egy vállalkozóval beszélget arról, hogyan juttattak uniós forrásokhoz vállalkozókat az összeg bizonyos százalékáért.

A politikus elmondta azt is, hogy a sikeres pályázók által visszaadott milliókat az egyik minisztériumba kellett vinnie, és ő abból kapta meg a részét.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×