eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tizenkét éves ügyet zárt le a rendőrség - videóval

Nyolc tonna biztonsági, pénzjegynyomáshoz használható papírt foglalt le csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda - közölte az országos rendőrfőkapitány. Bencze József hozzátette: a most előkerült, hamis pénz nyomására alkalmas papírt 1995 óta kereste a rendőrség.

Nyolc tonna, 500 ívet tartalmazó, összesen 735 csomag, hamis szlovák korona, svéd korona és euró előállítására alkalmas biztonsági papírt foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda Győrött - közölte Bencze József.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta: a 125 millió forint feketepiaci értékű biztonsági papír az utolsó megkerült része annak a 15 tonna biztonsági papírnak, amely 1995-ben tűnt el.


Hét tonnát 1996-ban találtak meg, a mostani nyolc tonnára pedig értékesítés közben csaptak le a nyomozók egy győri garázsban.

Bencze József hangsúlyozta: hat magyar állampolgárt gyanúsítottak meg pénzhamisítás elősegítésének megalapozott gyanúja miatt, közülük kettőt őrizetbe vettek.

A nyolc tonna papírt Németországba akarták eladni a gyanúsítottak, de az Europol erről tudomást szerzett, és értesítette a magyar hatóságokat.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×