eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nagy a baj: még Demszky is tömegközlekedik

Hétvégéig kell számítani a rakpartok lezárására az árvíz miatt. A főváros megvizsgálja, melyik útfelújítást lehet felfüggeszteni, hogy a rakpartlezárások miatti dugókat enyhíteni tudják.

Jelenleg egy területet sem veszélyeztet a megáradt Duna Budapesten - jelentette ki a főpolgármester a Fővárosi Védelmi Bizottság ülését követő tájékoztatón.

Demszky Gábor hozzátette: a budai alsó rakpart egy részét már le kellett zárni, ám szeretnék, ha a többi rakpartszakaszt a délutáni csúcsforgalomban még használhatnák az autósok.

A főpolgármester elmondta: estére egészen biztosan lezárják mindkét rakpartot.

A városvezető közölte: a Duna várhatóan szerdán tetőzik Budapestnél, 710-715 centiméterrel.

Átszervezhetik a munkát

A főpolgármester kijelentette: megvizsgálják, milyen útfelújításokat lehet leállítani vagy a hétvégére halasztani, hogy a kialakuló dugókat enyhíteni tudják.

Demszky Gábor felkérte a fővárosiakat, hogy használják a tömegközlekedést, és kérdésre hozzátette, hogy maga is ezt fogja tenni.

Némi értetlenséget váltott ki ugyanakkor, hogy az útvonalat firtató újságírói érdeklődésre azt válaszolta, hogy bicikli-útvonalon.

A főpolgármester arra a felvetésre, hogy a Római-partiak beperelték a fővárost, mert nem épített gátat, azt válaszolta: az ottaniak tudták, hogy ártérre építkeznek.

A perhez, melyet első fokon megnyert a főváros, Demszky Gábor sok sikert kívánt a Római-partiaknak, majd hozzátette, hogy ez csak egy a fővárosi több ezer pere közül.
Erős forgalom

Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. vezérigazgatója elmondta: tavaly tavasszal 860 centiméterrel tetőzött Budapestnél a Duna, amelynek partjain 10 méter magasra építették ki a védővonalat.

Korábban a folyó magas vízállása miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca, valamint a Margit híd és a Halász utca között.

Havasi Zsolt, a Fővinform ügyeletese közölte: a rakpart lezárása miatt jelentős a forgalom a Lánchíd, az Árpád híd és a Margit hídhoz vezető útvonalakon, a nagykörúton, a Hungária és a Könyves Kálmán körúton.

A Duna vízállása 13 órakor 658 cm volt Budapestnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×