eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tempfli József: "Próbálok felülemelkedni a valláson"

Még 47 pere van az állammal szemben. Tempfli József teljes erejével azért küzd, hogy visszaszerezze, ami a híveké. Augusztus 20-án a legmagasabb állami kitüntetést a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke vehette át. Tempfli József az InfoRádióban beszélt arról: minek is köszönheti a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.

Számított a kitüntetésre?

Én 2004-ben már megkaptam a középkeresztet, előtte az alsó fokozatot is, ezért nem vártam, hogy most is kitüntetnek. Nagyon meglepett. Valószínűleg annak köszönhetem, hogy próbálok minden emberi válaszfalon felülemelkedni. Tartom a hitemet, a magyarságomat, de ezzel együtt próbálok felülemelkedni a valláson, a nemzetiségen, a kulturális pozíción, mindenen. Mert az elvem az, hogy Isten mindenkinek egyforma emberi méltóságot adott. Hiszek abban, hogy Isten a halálunk után számon kéri tőlünk, hasznosítottuk-e a közösség érdekében azt a szellemi vagy fizikai erőt, amit tőle kaptunk.

A jövőben is a közösség érdekében vannak teendői?

Igen, még ha nyugdíjas leszek, akkor sem fogok félrevonulni, és várni a halált.

Milyen kihívásoknak néz elébe?

Kihívás bőven van, de érzek még magamban erőt, hogy ezekkel megküzdje. Az állammal szemben például még 47 perem van. Persze nem az én érdekemben, hanem az egyházmegyénk, a híveink érdekében. Nem tudom, hogy a pápa mikor enged nyugdíjba, de még az utódomnak is marad bőven, amit visszaszerezzen. És ha nem teszek meg mindent, hogy visszaszerezzem az államtól, ami a híveké, akkor nem vagyok méltó ügykezelője a hívek vagyonának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×