eur:
389.62
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem csökkentené a tárca az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek számát

Az oktatási tárca - annak dacára, hogy sok a friss diplomás - nem tervezi, hogy tovább csökkenti az államilag finanszírozott hallgatói létszámot a felsőoktatásban. A minisztérium szakállamtitkára szerint legalább két évig még garantálni tudják a mintegy 56 ezer férőhelyet. Manherz Károly hozzátette: a diákok egyre tudatosabban választanak főiskolát, egyetemet.

Magyarországon 72 felsőoktatási intézmény közül lehet választani, és egyes népszerű szakokat több egyetemen, főiskolán is oktatnak, így nem mindegy, hogy azoknak milyen a híre - mondta az InfoRádióban az oktatási tárca szakállamtitkára.

Manherz Károly hozzátette: idén viszonylag magasak voltak a ponthatárok, így a felsőoktatásba jó képességű diákok kerülnek be, akik közül sokan tettek emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát

A szakállamtitkár közölte: a számítások szerint 2010-ig nem csökken majd az érettségizők száma, ezért az oktatási tárca nem tervezi az államilag finanszírozott férőhelyek számának csökkentését, a döntést azonban a kormány hozza meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×