eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megfékezték az erdőtüzeket Bács-Kiskun megyében

Sikerült megfékezni a Bács-Kiskun megyében ezer hektáron pusztító két nagyobb erdőtüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor az InfoRádióban elmondta: szerdán csaknem 400 alkalommal riasztották a tűzoltókat, főként az ország középső és északi részén.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: tegnap Bács-Kiskun megyében két helyen, Kiskunhalas és Kéleshalom közelében csaptak fel a lángok.

Hozzátette: bozót, illetve erdőtűz volt a többi között Komárom Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Szerda estétől megszüntették a forgalomkorlátozást, tette hozzá, miután sikerült megfékezni a lángokat. Személyi sérülést egyik tűz sem követelt.

Bár szerdán valamelyest csökkent a riasztások száma, ez még mindig a megszokott két és félszerese, és valószínűleg ennyi is marad, amíg nem esik nagyobb mennyiségű csapadék - hangsúlyozta a szóvivő.

Dobson Tibor korábban arról is beszámolt, hogy múlt hét eleje óta csaknem 3 ezer alkalommal riasztották a tűzoltókat, és a védekezés költsége meghaladja az 500 millió forintot.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×