eur:
389.65
usd:
361.94
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nincs kiváló a világos sörök között

Egyetlen világos sör sem kapott kiváló minősítést a Kosár magazin tesztjén, amelynek során a fogyasztóvédelmi lap munkatársai megvizsgálták, mi is van a hab alatt. A legtöbb kritika a csomagolást érte.

A nyolcfajta, vizsgált világos sörből csupán három kapott jó minősítést, a többit közepesnek értékelték a tesztelők - mondta az InfoRádióban a Kosár magazin főszerkesztője.

Pavlovics Ágota hozzátette: a minőségi világos sörök kategóriájában sem született kiváló minősítés, bár itt sokkal többet értékeltek jónak, mint közepesnek.

A magazin munkatársai vakon tesztelték a különböző söröket, nem tudták, hogy éppen melyik ital kerül a poharukba. Vizsgálták a sör tetején képződött hab állagát, és azt, mennyi idő alatt esik össze, de figyelembe vették a "folyékony kenyér" színét és tisztaságát is.

A külcsín is számít

A főszerkesztő közölte: egyetlen olyan sört sem találtak, amelyet nem volt kellemes meginni, és megállapították, hogy az árbeli különbség nem jelzi minden esetben, hogy melyik termék jobb.

Pavlovics Ágota elmondta: bár fontos, hogy a sörösüvegek visszaválthatóak legyenek, sok olyan palackot találtak, amelyeket már túl sokszor használhattak, ezért karcosak, kopottak voltak, ez pedig befolyásolhatja a sörfogyasztás élvezetét is.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×