eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Babarczy: Az ORTT a kölcsönös zsarolás eszköze volt

Az Alkotmánybíróság egy csaknem 10 éves beadvány nyomán úgy döntött: az ORTT nem léphet fel hivatalként azokkal a tévétársaságokkal szemben, amelyekkel maga kötött szerződést a műsorszórás feltételeiről, ezért 2008. január elsejétől a testület nem bírságolhat, és nem függesztheti fel az adást a médiatörvényt megsértő tévétársaságoknál. Babarczy Eszter médiakutató szerint mindez legalább nyomást gyakorol a pártokra, hogy valóban elkészítsék a 2008-ra tervezett új médiatörvényt.

Az ORTT-t társadalmi felügyeletre hozták létre, ám ezt a funkcióját nem látta el megfelelően - mondta az InfoRádiónak Babarczy Eszter.

A médiakutató szerint az ORTT annak eszköze volt, hogy a pártok, valamint a kereskedelmi és közszolgálati médiumok zsarolhassák egymást.

Ha a továbbiakban nem az ORTT fogja gyakorolni a felügyeletet a média felett, azzal bizonyos háttérüzletek lehetetlenné válnak - vélekedett Babarczy Eszter.

A médiakutató szerint nem maradhat szabályozó nélkül a piac. Kiemelte: az Alkotmánybíróság döntése nyomást gyakorolhat a pártokra, hogy valóban elkészítsék a 2008-ra tervezett új médiatörvényt.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×