eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A szakember szerint megvalósíthatatlan az új egészségbiztosítási modell

A Gazdaságkutató Intézet Egészségügyi Intézetének elemzője szerint a gyakorlatban megvalósíthatatlan a kormány legújabb egészségbiztosítási modellje. Rékassy Balázs hangsúlyozta: a biztosítók nem fognak pénzt fektetni egy állami többségi tulajdonú cégbe, hiszen ez egyáltalán nem éri meg nekik. Ha a biztosítók mégis vállalkoznának erre, akkor is sok problémát vet fel az új modell - tette hozzá.

Az új egészségbiztosítási modell elvi elképzelése és a szándéka előnyös, de nem megvalósítható - mondta az InfoRádiónak a Gazdaságkutató Intézet Egészségügyi Intézetének elemzője.

Rékassy Balázs kifejtette, hogy dicséretes törekvés a verseny és a minőség fokozása az egészségügyben, de nem reális azt gondolni, hogy a magánbiztosítók a kisebbik, 49 százalékos tulajdonrésszel is beszállnak egy állami vállalatba, hiszen így a társaságok nem szólhatnának bele a döntésekbe.

Középtávon hozhat fejlődést a regionális rendszer, de rövidtávon problémákat vet fel, hogy a szakembergárdát szét kell osztani - közölte az elemző.

Rékassy Balázs hangsúlyozta: nem lát olyan valós helyzetet, hogy a regionális biztosítók miben versenyeznének egymással.

A Gazdaságkutató Intézet Egészségügyi Intézetének elemzője szerint a rendszer kitalálói nagyváros-centrikusan gondolkodtak, de a kórházbezárások utáni rendezetlen helyzetben nem lehet látni, hogy miben tudnának versenyezni az intézmények egy vidéki ember számára.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×