eur:
389.61
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Washingtonban foglalkoznak a magyar vízummentességgel

Továbbra is az átláthatóság hiányát tartják az amerikai vállalatok Magyarország legnagyobb problémájának - mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete újságírók előtt. April Foley szólt arról is, hogy egyre több magyar szeretne a tengerentúlra utazni. Vízum továbbra is kell az utazáshoz, de már elindult egyfajta változás Washingtonban az ügyben.

További fejlesztéseket terveznek az amerikai vállalatok Magyarországon, annak ellenére, hogy az átláthatósággal kapcsolatban továbbra is kifogásaik vannak - mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete újságírók előtt.

April Foley kiemelte, hogy a tengerentúli cégek nagyon elégedettek a magyar munkaerővel.

A nagykövet fontosnak nevezte az adórendszer átalakítását, és azt, hogy jelentősen csökkentsék a kormányzati kiadásokat, ugyanis ezek a lépések elengedhetetlenek az ország versenyképességének fokozásához.

Szlovákia lassan lehagyja Magyarországot - hangsúlyozta April Foley. Kifogásolta továbbá, hogy túl sok vállalat élvez Magyarországon adómentességet vagy -kedvezményt.

A magyar vízummentességről a nagykövet elmondta, hogy Washingtonban foglalkoznak a kérdéssel, de az eredményre még várni kell.

April Foley kifejtette, hogy ebben az évben 12 százalékkal több magyar szeretne az Egyesült Államokba utazni, mint korábban, és köztük sok a diák. Nyolcvanöt százalékos az elfogadott vízumok aránya - tette hozzá.

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×