eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Fidesz szerint csak technikai jellegű döntés vár az OVB-re

A Fidesz alelnöke szerint jövő év tavaszán lehetne megtartani az általuk kezdeményezett népszavazást. Varga Mihály az InfoRádiónak nyilatkozva a demokraták és a demokrácia győzelmeként értékelte az Alkotmánybíróság népszavazási kérdésekben hozott keddi döntését, amelynek az Országos Választási Bizottság is zöld jelzést adhat.

Az embereknek joguk van elmondani véleményüket a jövőjüket érintő legfontosabb kérdésekben, az Alkotmánybíróság pedig immár másodszor tette világossá, hogy a Fidesz népszavazási kezdeményezése törvényes - mondta az InfoRádiónak a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke.

Varga Mihály hozzátette: bíznak abban, hogy véget ér a hónapok óta tartó huzavona, és az Országos Választási Bizottság él az alkalommal, hogy a jogszerűség és a jogállamiság tiszteletben tartását bizonyítsa.

A Fidesz szerint csak egy technikai jellegű döntés vár a szervezetre, hiszen az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az OVB elutasító indoklásai alkotmányellenesek, a taláros testület pedig azt is kikötötte, hogy a bizottság nem állhat elő újabb érvekkel.

A Fidesz alelnöke közölte: kicsi már annak az esélye, hogy a népszavazást még az idén megtartsák, így annak időpontja minden bizonnyal a jövő évre tolódik.

Varga Mihály hozzáfűzte: még korai erről beszélni, de ha az esetleges népszavazás érvényes és eredményes lesz, már akár 2008-tól meg lehet szüntetni a vizitdíjat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×