eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jövőre újra átalakítják a 2-es metrót - képgaléria

Újra lezárják a 2-es metrót június 9-től augusztus 19-ig. Az állomások felújítása idén befejeződik, jövőre 22 új Alstom szerelvény váltja a régi orosz járműveket. A BKV 2008-ban még 10 milliárd forintot költ a frissen felújított 2-es vonal átalakítására, hogy az új szerelvények közlekedhessenek rajta.

Metrópótló buszok szállítják majd az utasokat június 9-től augusztus 19-ig a 2-es metró vonalán a Deák tér és az Örs vezér tér között - jelentette be a főpolgármester.

Demszky Gábor elmondta, hogy felújítják az Örs vezér téri, a Pillangó utcai és a Stadionok állomást, jövőre pedig érkeznek az új metróvonatok.

Demszky Gábor hozzátette, hogy az új metróvonat száz méter hosszú, ezer utast befogadó légkondicionált jármű lesz.

Jövőre még tízmilliárd

A BKV vezérigazgatója elmondta, hogy a 2-es vonal 2003-ban megkezdett felújítása összesen 43 milliárd forintba, az új szerelvények pedig 30 milliárd forintba kerülnek.

Antal Attila kérdésre elismerte, hogy a BKV jövőre még körülbelül 10 milliárd forintot költ arra, hogy a vonalat alkalmassá tegye az új szerelvények számára.

A vezérigazgató egy további kérdésre azt ígérte, hogy az átalakításnál nem lesznek olyan problémák, mint amilyenek a nagykörúti Combino villamosok üzembe helyezésénél adódtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×