eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Minden ötödik gyermek szegénységben nő fel

Több pénzre, a fejlesztési programok összehangolására és a helyi közösségek elkötelezettségére van szükség ahhoz, hogy a Legyen jobb a gyermekeknek elnevezésű program sikeres legyen, és a gyermekszegénység csökkenjen - mondta az InfoRádióban Ferge Zsuzsa akadémikus, szociológus a témában rendezett kormányzati fórum után.

Jelenleg 420 ezer gyermek él Magyarországon a szegénységi küszöb alatt, azaz a 17 évnél fiatalabbak 20 százalékának családja küzd megélhetési problémákkal.

Ferge Zsuzsa szerint a legrosszabb helyzetben azok vannak, akik apró zsáktelepülésen élnek, amelyen nincs munkalehetőség.

Veszélyeztetettek azok is, akik bár nem hátrányos helyzetű településen laknak, de a szülők az alacsony iskolai végzettségük miatt nem találnak munkát vagy nagyon keveset keresnek.

Az alacsony fizetés különösen azok számára jelent gondot akik három vagy több gyermeket nevelnek.

A gyermekszegénységről szóló program határozattervezetéről a héten dönt a parlament. Ferge Zsuzsa szerint azonban a 25 évre szóló program önmagában nem elegendő.

Az állam ugyanis nem tud segíteni például azoknak, akik sokan élnek együtt alacsony komfortfokozatú lakásban.

Ferge Zsuzsa javasolta azt is, hogy az iskolai étkeztetést tegyék ingyenessé, de mint mondta, anyagi okok miatt ezt sem lehet megvalósítani.

Mint mondta, állami forrásokra az elkövetkező három évben nem nagyon számíthatnak azok, akik a gyermekszegénység ellen küzdenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×