eur:
388.54
usd:
360.68
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A rendőr egyenruha hamis biztonságérzete

A rendőrök egy része azért választja ezt a hivatást, mert abban benne van az agresszív viselkedés lehetősége - mondta Münnich Iván agressziókutató. A szakember hangsúlyozta: ez önmagában nem magyarázza a fővárosban egy 21 éves nőt megerőszakoló rendőrök tettét.

Amikor valaki elmegy rendőrnek, benne van a gondolatvilágában, hogy agresszív viselkedést produkálhat, tőle ezt elvárják, hiszen munkájának egy része agresszív jellegű - fejtette ki Münnich Iván.

A kutató hozzátette: természetesen más motiváció is lehetséges, például a segítő szándék, de mindig akadnak olyanok, akiknél az agresszivitás lehetősége dominánsabb.

Olyan térben mozogtak, ahol ők elvileg ellenőrizhetetlenek, vagyis kiélhetik az agresszivitásukat. Megvolt számukra az indulat, a gondolat és a lehetőség; az már egy tanulmányt érdemelne, hogy miért éltek ezzel a lehetőséggel, és miért pont ők - emelte ki a szakember.

Münnich Iván elmondta azt is: az egyenruha adhat a viselőjének egy olyan biztonságérzetet, hogy "én rendőr vagyok, sok mindent megtehetek, nekem hatalmam van".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×