eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Médiainformáció: vita Kövér és Orbán között

A Népszabadság információi szerint Sólyom László köztársasági elnök két héten belül dönt arról, kiket jelöl általános, illetve a kisebbségi ombudsmannak. A lap úgy tudja, az államfő általános biztosnak Majtényi László volt adatvédelmi biztost, kisebbségi ombudsmannak pedig Kállai Ernő társadalomkutatót ajánlja az Országgyűlésnek.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy belső vizsgálatot folytattak le a Honvédelmi Minisztérium beszerzésért felelős hivatalánál, és többek közt az ott tapasztalt hiányosságok miatt szüntették meg a szervezetet.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint a minisztériumnál szabálysértő módon dokumentumokat semmisítettek meg. Január 1-jétől a közbeszerzési eljárások lefolytatását a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség végzi.

A Napi Gazdaság újabb építőipari drágulást prognosztizál. A lap szerint a kormány megszorító csomagja következtében Magyarországon idén 15-20 százalékos áremelkedésre lehet számítani, de egyes termékeknél nem elképzelhetetlen a 40-50 százalékos drágulás sem.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy az állami és a magánszféra együttműködésével megvalósuló, úgynevezett PPP-projektek minél szélesebb körű alkalmazását javasolja az OECD az infrastrukturális fejlesztéseknél.

Egyre tágul ugyanis a szakadék a fejlesztési igények, illetve az államok és az önkormányzatok rendelkezésére álló anyagi források között: miközben a szükséges beruházások nagysága 2030-ra globálisan elérheti a világ GDP-jének 3,5 százalékát. Az egekbe szökő egészségügyi és nyugdíjkiadások miatt a nemzeti költségvetések már ma is spórolni kénytelenek.

Az Index információi szerint szóváltásba keveredett a Fidesz-frakció elnökségi ülésén Kövér László és Orbán Viktor az Egymásért Egy-Másért Alapítvány miatt.

A pártelnök vizsgálóbizottságot akart indítványoztatni a Fidesz nevében, a volt titkosszolgálati miniszter szerint azonban egy ilyen lépés komolyan veszélyeztetné a szolgálatok működését.

Közben Szilvássy György kancelláriaminiszter részletes vizsgálatot rendelt el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál az Egymásért Alapítvány és az NBH munkatársainak érintettsége ügyében.

A Portfolio.hu összefoglalót közöl a tőzsdei cégek gyorsjelentéseiről. Kiderül, hogy a kedden zárult gyorsjelentési szezonban az Egis rossz, a Graphi Park jó eredményt tett közzé, miközben rajtuk kívül csaknem minden társaság a várakozásoknak megfelelően jelentett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×